lichtcoach@gmail.com
06 - 13 71 09 97
KvK nummer 74206710 BTW-id NL002123734B26

Het Zelf en de rollen die we spelen

De Licht Coach

¨Durf jij jeZelf in de spiegel aan te kijken?”

De eeuwige zoektocht

Herken je dat? In mijn spirituele proces was ik altijd aan het zoeken. Naar het volgende boek dat de ultieme waarheid bevatte, de teacher die mij precies ging uitleggen wat ik moest doen om lekkerder in mijn vel te zitten of de methode die ervoor zou zorgen dat ik nooit meer ongelukkig zou zijn. Even dacht ik dat ik het had gevonden en dan volgde al heel snel weer die onrust. Ik moest op zoek naar nieuwe informatie. Ik miste vast nog dat ene stukje om de puzzel compleet te krijgen. Dus de zoektocht ging weer verder. Tot ik erachter kwam dat ik op de verkeerde plekken aan het zoeken was. Ik zocht buiten meZelf in plaats van in meZelf. Toen ik dat besefte veranderde alles. Ik maakte contact met mijn essentie. Ik voelde de verbinding met mijn ware Zelf en alles viel weg. 

Rollen in het aardse toneelstuk

Ik zag dat ik heel veel verschillende rollen aan het spelen was op aarde. De rol van vrouw, moeder, dochter, zus, vriendin, werknemer, ondernemer, pleaser, perfectionist, helper, fixer etc. Teveel om op te noemen.   

Deze tijd vraagt om het doorzien van deze rollen en er los van te komen. Jij bent niet je rollen, je bent ook niet je lichaam, je gedachten en je emoties. Soms kan het wel zo voelen maar door te observeren vanuit het Zelf kun je zien en ervaren dat jij het niet bent.

Collectieve rollen

Deze rollen worden niet alleen door jou gespeeld maar door miljoenen anderen op de wereld. Het zijn collectieve rollen. Neem bijvoorbeeld de rol van zorgende moeder. Deze rol uit zich in het altijd bereid zijn om te zorgen, zowel voor de kinderen als voor de partner. De vrouw cijfert zichzelf volledig weg. Het enige dat belangrijk is, is het zorgen voor de ander. Pas als de ander tevreden is dan volgt er een tevreden gevoel bij de vrouw. Maar deze is slechts van korte duur. Het gevoel wordt niet gevoed vanuit de interne beleving maar vanuit de externe wereld. Daarom volgt al snel opnieuw de behoefte om te zorgen voor de ander om weer dat gevoel terug te krijgen.

Door contact te maken met je essentie en vanuit die essentie te gaan leven, ben je makkelijker in staat om de rollen te zien en los te laten.  Met elke rol die je loslaat voel je de verbinding met het Zelf. Je komt er steeds meer achter wie je Bent. Hetgene dat je echt bent is je Zelf. Dat deel van je dat altijd zal bestaan. Sommige noemen het ook wel de godsvonk.  

Soms lukt het niet om de rollen te zien omdat je je er zo mee geïdentificeerd hebt. Als je wilt kunnen we er samen naar kijken. We nemen de tijd om te voelen wat er is. Welke stem om aandacht vraagt. Ik begeleid je om deze rol te zien en als het goed voelt los te laten. Wil je een afspraak maken om vrijblijvend kennis te maken? Je bent van harte welkom.

Klik hier om een afspraak te maken