lichtcoach@gmail.com
06 - 13 71 09 97
KvK nummer 74206710 BTW-id NL002123734B26

Als helpen niet helpt 

De Licht Coach

Als helpen niet helpt 

Als je op zoek gaat naar de definitie van een lichtwerker dan is een van de belangrijkste kenmerken: het helpen van mensen. Klinkt simpel maar in de praktijk is dat het vaak niet. Want hoe help je iemand nou echt?  

Al zo lang ik me kan herinneren heb ik een diepe behoefte om mensen te helpen. Vroeger deed ik dit door te luisteren naar de verhalen van vrienden. En na dat luisteren volgde er advies. Want ik was heel goed in advies geven. Zelfs als er geen advies werd gevraagd. Dan nog lukte het me om mijn mening te delen en de persoon in kwestie aan te moedigen om vooral aan de slag te gaan met dat advies.

Pas veel later in de zoektocht naar mezelf kwam ik erachter dat al dat advies helemaal niet voor de persoon zelf was. Nee het was mijn manier om te voelen dat ik ertoe deed.  En dat ‘helpen’ was een verslaving geworden. Want als ik mensen niet hielp, dan had ik geen goed gevoel van binnen. Ik zelf was dus niet genoeg. Ik moest anderen helpen om een gevoel van eigenwaarde te krijgen. Tijdens de opleiding tot intuïtief coach heb ik korte metten gemaakt met deze ‘helper’. Ik heb deze rol van mezelf aangekeken en heb ik er afscheid van genomen, Dit betekent niet dat ik niet nog steeds mensen wil helpen. Dat is nog steeds een grote drijfveer. Maar het betekent wel dat ik inzie dat IK niet de oplossing heb voor een ander.

Iedereen heeft de antwoorden in zichzelf zitten. Alleen soms lukt het niet om zelf die antwoorden te vinden. In dat geval is het fijn om iemand te hebben die je hierbij helpt. Bijvoorbeeld door via een oefening iemand vanuit zijn hoofd terug te brengen naar zijn gevoel. Of door middel van een healing blokkades te verwijderen waardoor er meer ruimte komt voor inzichten.  

Nieuwsgierig naar mijn werkwijze? Neem contact met me op!

Tags: , , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *